Am ales să ne implicăm în acest domeniu în calitate de furnizor de echipamente din industria HoReCa (hoteluri, restaurante, catering, cafenele, baruri) și de retail alimentar. Timp de 3 ani, am colaborat cu chef Horia Vîrlan, care s-a implicat în demonstrații de gătit și recomandări de echipamente profesionale de gătit.

Programul a presupus ateliere de gătit de 60 de minute, în care Horia Vîrlan a pregătit, alături de elevi, meniuri sănătoase și gustoase.

În cursul atelierelor, tinerii au gătit alături de Horia și au învățat principiile de bază în bucătărie: igiena, curățarea ustensilelor și echipamentelor de gătit, alegerea ingredientelor proaspete și sănătoase, precum și tehnici simple de gătit.

Atelierele, distractive și interactive, au fost concepute pentru a stârni interesul tinerilor pentru gastronomie și alimentație sănătoasă, dar și pentru a dezvolta abilități de lucru în echipă (sarcini individuale și cooperare pentru a atinge un scop comun). Horia a implicat, prin rotație, toți elevii participanți.

La finalul fiecărui atelier, DAAS a acordat elevilor certificate de participare la programul SănătosGustos, semnate de Horia Vîrlan.