CSR
Programul SănătosGustos 2011-2014
Programul s-a născut din dorința noastră de a participa la schimbarea obiceiurilor alimentare care duc la obezitate în rândul tinerilor. SănătosGustos este un proiect social bazat pe educație nutrițională practică și a fost inițiat de DAAS în anul 2011. Proiectul se adresează elevilor, în special celor de liceu care pot înțelege importanța unei diete sănătoase și pot învăța să-și pregătească singuri preparate sănătoase, pe gustul lor.
Am ales să ne implicăm în acest domeniu în calitate de furnizor de echipamente din industria HoReCa (hoteluri, restaurante, catering, cafenele, baruri) și de retail alimentar. Timp de 3 ani, am colaborat cu chef Horia Vîrlan, care s-a implicat în demonstrații de gătit și recomandări de echipamente profesionale de gătit.
Programul a presupus ateliere de gătit de 60 de minute, în care Horia Vîrlan a pregătit, alături de elevi, meniuri sănătoase și gustoase.
În cursul atelierelor, tinerii au gătit alături de Horia și au învățat principiile de bază în bucătărie: igiena, curățarea ustensilelor și echipamentelor de gătit, alegerea ingredientelor proaspete și sănătoase, precum și tehnici simple de gătit.
Atelierele, distractive și interactive, au fost concepute pentru a stârni interesul tinerilor pentru gastronomie și alimentație sănătoasă, dar și pentru a dezvolta abilități de lucru în echipă (sarcini individuale și cooperare pentru a atinge un scop comun). Horia a implicat, prin rotație, toți elevii participanți.
La finalul fiecărui atelier, DAAS a acordat elevilor certificate de participare la programul SănătosGustos, semnate de Horia Vîrlan.